Column
 
 
 

Voor vragen of opmerkingen kunt u ons een bericht sturen. U kunt zich natuurlijk ook aanmelden om held te worden.

Laat uw naam, e-mail adres en bericht achter en wij nemen contact met u op.

Wilt u ook onze oudere columns lezen, neem dan een kijkje op onze Google plus pagina.

Ad Mols

Risma ten Wolde

De Palestijnse verpleegster is de held!!

 

Of je nu crimineel bent of een brave burger, iedereen heeft recht op medische zorg, mocht dit nodig zijn. Ambulancepersoneel kijkt niet naar wie schuldig of niet schuldig is, zij zijn er om eenieder hulp te bieden, mocht dit nodig zijn. Helaas hebben de Palestijnen niet dezelfde rechten. Heel vaak wordt medisch personeel weg gehouden bij gewonde Palestijnse burgers. Het Israëlische leger belemmerd de doorgang of valt medisch personeel aan. Het is voor het medisch personeel een gevaar voor eigen leven om een gewonde Palestijn te helpen. Vernieling van ambulances en medische apparatuur, daar draaien de Israëlische militairen ook hun hand niet voor om.

The Rights Forum laat weten:

“De Palestijnse Rode Halve Maan heeft vorig jaar een rapport uitgebracht over Israëlische aanvallen op medisch personeel in de periode oktober 2015 tot december 2016. In vijftien maanden werden 417 aanvallen gedocumenteerd. Daaronder 162 ‘incidenten’ waarbij Israëlische militairen medisch personeel verwondden en 108 aanvallen op ambulances. Bij de aanvallen op ambulances gebruikten militairen traangasgranaten, stungranaten, rubberkogels en soms ook scherpe munitie. Maar liefst 147 keer hielden Israëlische militairen ambulances van de Rode Halve Maan tegen.”

De echte helden zijn zij van het Palestijns medisch personeel, die ondanks het gevaar, mensenlevens proberen te redden. Mijn idee bij militairen was ook altijd dat zij er zijn om de mensen te dienen en te zorgen voor veiligheid. Dit geldt zeker niet voor het Israëlische leger. Het wordt misschien niet uitgesproken en het is verschrikkelijk om te denken, maar het lijkt er in mijn ogen op dat het Israëlische leger blij is met elke Palestijn minder. Waarom zou je ze anders willen beletten van het krijgen van medische zorg? We zeggen dit niet hardop, want je hoopt dat het niet zo is. Maar de feiten spreken voor zich. Het gaat simpelweg niet om de veiligheid het gaat om het elimineren van zoveel mogelijk Palestijnen. Zolang dit wordt verbloemd en niet wordt uitgesproken zal het door gaan. Is dit gedrag die het Israëlisch leger vertoont dat als van een leger dat uit is naar vrede of lijkt dit meer op een terroristische beweging?

"Als iets eruitziet als een eend, zwemt als een eend en kwaakt als een eend, dan is het waarschijnlijk een eend."

Risma ten Wolde

 

RACISME 3

 

Het afgelopen jaar zijn er ruim 1300 klachten ingediend bij de politie over discriminatie van homo’s, soms met geweld. Er zijn slechts 10 vervolgingen door het OM op gevolgd. Het CIDI spreekt over ruim 100 uitingen van antisemitisme en eist meer vervolgingen. Ze kregen het voor elkaar, dat er een joods akkoord gesloten is door een fors aantal politieke partijen. In Palestina zijn het afgelopen jaar ruim 1000 Semieten (Palestijnen) gedood door Israëlische soldaten en burgers. Toegegeven, je kunt niet zomaar op grond van deze cijfers conclusies trekken. Toch wordt in de eerste twee feiten vaak gewezen naar moslimdaders. Ik heb geen idee of dit terecht is, maar ben er zeker van, dat er veel moslimjongeren bij betrokken zijn. Laat ik duidelijk zijn in het ventileren van mijn mening. Hoe je denkt, al of niet vanuit je geloof, discriminatie van homo’s mag niet plaatsvinden. Als ik met een vriendin of vriend hand in hand wil lopen, als ik haar of hem wil kussen, dat gaat alleen mij en die vriendin of vriend aan, zolang (en dat is volgens Nederlandse normen!!!) wij geen aanstootgevend verdrag vertonen. Toch zal ik niet graag in een streng gristelijk dorp op zondag dit gedrag vertonen. Ik mag er vaak niet eens op zondag zwemmen!

Het CIDI komt op voor het antisemitisch gedrag van de staat Israël tegenover Palestijnen en beschuldigt moslims in ruim 100 gevallen van antisemitisme en door de hardnekkigheid van die beschuldigingen denken veel mensen, dat ze de waarheid vertellen. Maar er is meer. Juist onvoorstelbaar veel moslims kiezen de kant van hun semitische broeders en wreken door een heel klein beetje geweld (een steen door een ruit, een ruit kapot slaan en bekladden van een restaurant) de doden in Palestina. Opnieuw wil ik uitdrukkelijk stellen, dat geweld en discriminatie van mensen met een joods geloof absoluut niet goed te keuren is. Ook de noodzaak tot beveiliging van scholen en synagogen is schandalig. Geloof moet je in vrijheid mogen beleven. Maar als de regering, de politieke partijen hier iets aan willen doen, hoeven ze geen joods akkoord te tekenen. Als onze Kamerleden zo geweldig flink zijn om in grote getalen aan te dringen om in het vervolg te gaan spreken over Armeense genocide (het gaat toch al niet zo goed tussen Nederland en Turkije), waar blijft dan de moed om Israël aan te spreken op Palestijnse genocide, op het niet naleven van universele wetten, op het ongestraft vermoorden van zoveel mensen. Palestijnen een eigen land geven zou wel eens de oplossing kunnen zijn voor de houding van veel moslims tegen de bezettende macht Israël.

Ad Mols

 

SHOOT TO KILL

 

En weer lees ik over een kind, gedood door toedoen van Israëlische militairen. In de meeste gevallen gaat het om onbewapende Palestijnen. In veel gevallen gaat het ook helaas om kinderen. Volgens Amnesty-international zijn er in 2017, een groot aantal Palestijnen vermoord (waaronder kinderen) velen vormden geen bedreiging. Neem het voorbeeld van rolstoelgebruiker Ibrahim Abu Thurayya, die tijdens een protest door het hoofd geschoten werd. De schietgrage vingers van de Israëlische militairen schetsen voor mij het beeld dat het geen kwestie is van de veiligheid bewaren, maar dat het erom gaat om van de Palestijnen af te komen. Waarom, als er een gevaar is, schieten ze niet door de benen? Er wordt doeltreffend in het hoofd of in de borst geschoten. Omdat je een uniform aanhebt betekent het niet dat dit geen moord is. Ik heb weleens ergens gelezen dat doctoren last kunnen hebben van een ‘Gods-complex’, omdat zij beslissen over leven en dood. Ik denk dat veel Israëlische militairen hier ook last van hebben. Misschien is het ‘Gods-complex’ hier wel overgeslagen in een ‘Satans-complex’, aangezien zij er vaker voor kiezen om bewust een leven te nemen en een dokter ervoor kiest een leven te redden. Het leger moet er zijn voor de veiligheid en dan heb ik het over de veiligheid van zowel de Israëliërs als dat van de Palestijnen. Er kunnen nog zoveel rapporten worden uitgebracht door verschillende mensenrechtenorganisaties, maar zolang hier geen gehoor aan wordt gegeven verandert er niks en kunnen de Israëlische soldaten vrij hun gang gaan. Er moet op internationaal niveau worden ingegrepen. Het hele rechtssysteem moet weer van begin af aan worden opgebouwd. In plaats van ongelijke rechten, plichten en kansen, zou het nu eerlijk en humaan moeten worden. Het oude systeem kan de prullenbak in en in plaats daarvan moet er een nieuw systeem komen. Zoals een groot man ooit zei: ‘Mensen moeten leren te haten en als ze kunnen leren te haten, kunnen ze ook leren lief te hebben.’

Risma ten Wolde

 

ARENDSOOG EN WITTE VEDER

 

Wat is het al lang geleden, dat we op straat kojboj en indiaantje speelden. Het was een gelukkige tijd, waarin vriendschap tussen hen nog kon bestaan. Nowee, de schrijver, toonde ons hoe bloedbroederschap kon bestaan tussen de rancher Bob Stanhope en het Indiaanse opperhoofd Witte Veder. Bob werd door zijn broeder vanwege zijn scherpe blik Arendsoog genoemd en deze erenaam werd door veel Indianen overgenomen. Er waren veel vriendschappen, maar ook veel vijandschappen, vooral ook onder de Indianen onderling. Die Sioux en Commanches konden er wat van! En vergeet de Platvoetindianen niet! Iets later lazen we in de boeken van Karl May over de vriendschap tussen de edele Indiaan Winnetou en Old Shatterhand. Een blije periode, want we speelden de edele mensen na. Een gouden tijd, waarover nu een grauwsluier geworpen wordt door De Grouwe Eeuw. Door ons spel hebben we ernstige discriminatie in praktijk gebracht. We hebben Indianen vernederd door hen gebrekkig te laten praten, door hen ons alleen te laten doden met pijl en boog, terwijl wij zeer geavanceerde houten geweren hadden. We wisten, dat we onze huifkarren in een cirkel moesten zetten en die te gebruiken als scherm, zodat we onze kogels af konden vuren op die mislukte kippen, die dan ook nog als een kip zonder kop rondjes reden en gilden met wapperende hand voor hun mond. En nu zegt Anouska Nzume dat ik toen al racist was. Ik schaam me nu kapot. Sorry Indianen, ik zal mijn borst ontbloten voor je straffende pijl, waarna je me kunt skalperen (liefst levend en wel) en je mijn skalp in jouw medicijnbuidel kunt bewaren.

Als je ons, blanke strijders overwonnen hebt, kun je misschien beginnen aan je missie om Sinterklaas te vermoorden. Toch heb ik ook een andere reactie. Ik voel sterk mee met mensen die vanwege ras of geloof gediscrimineerd worden. Ik ben absoluut voorstander van een verdwijnen van Zwarte Piet door een openlijk gesprek inclusief wederzijds begrip. Ik zou een school ook niet meteen J.P Coenschool noemen (evenmin als Idi Aminschool naar de slachter van Oeganda). Ik strijd in woord en soms daad mee om de discriminerende staat Israël in een slecht daglicht te stellen, maar sorry, aan die onzin van jullie verdom ik deel te nemen of er zelfs maar positief op te reageren. De strijd tegen discriminatie in allerlei landen in de wereld heeft mijn sympathie en zelfs meer dan dat, maar met zulke flauwekul heb je mijn wil om met jullie mee te denken volledig vernietigd.

Ad Mols

 

HOERA, HERMIEN IS GERED!!

 

Ik was vanavond bij het nieuwsbulletin van 20.00 uur zwaar geëmotioneerd. Niet om de gouden medaille van Irene Wüst, al is dat natuurlijk een geweldige prestatie, maar mijn tranen van geluk kwamen pas toen ik Hermien vrij uit de aanhanger zag komen. Nou ja, vrij…… Aan een touw! Ze zag er niet zo goed uit, ik vond haar wat magerder geworden. Blijkbaar was het eikeltjesdieet in de vrije natuur toch niet je ware geweest. De verslaggever, die met een hele tv-ploeg bij de aankomst in het rusthuis aanwezig was, memoreerde, dat Hermien misschien nog wat onzeker op haar benen stond door de verdoving.

U ziet het, Hermien heeft de status van mens bereikt. Oh, wist u niet dat Hermien een koe was die bij het slachthuis het koeienpad koos, in de bossen verdween en blijkbaar zo slim was, dat ze zelfs bij de stal van een boer in de buurt wel gezien maar niet getrappeerd kon worden op het stelen van krachtvoerkorrels en daarvoor het slachtlot kon ondergaan. In die status van mens zijn passen benen in plaats van poten (eindelijk gelijk aan het edele paard!) en hoort een rusthuis in plaats van de uitbeenderij.

Naast alle kosten van zoektochten en tv-optredens (schat dat maar gerust op vele duizenden euro’s) is € 50.000 bij elkaar gebracht om Hermien een rustige oude dag te bezorgen. Ze staat gezellig met echte oude koeien in een stal, samen wat oude koeien uit de sloot halen.

Dit zette me aan het denken. Van het vlees van Hermien hadden de bewoners van een verzorgingshuis voor echte mensen zeker één week heerlijk vlees bij de warme maaltijd gehad. De kosten van een verzorgingshuis schijnen ongeveer € 5.000 per maand te zijn. Nog erger: voor € 600,00 per jaar kunnen veel kinderen op de wereld iedere dag een voedzame maaltijd krijgen. Voor diezelfde € 600,00 per jaar helpt u een noodlijdend vluchtelingenkind in Libanon.

Hoera, De vrolijke oude dag van Hermien met alle reclame erbij kost misschien wel evenveel als de maaltijden voor één jaar voor 10 kinderen. Daar krijg ik tranen van in mijn ogen.

Ad Mols

 

Email:

risma@heroes-for-palestinian-refugees.nl

ad@heroes-for-palestinian-refugees.nl

 

Algemeen

info@mijnthuispalestina.com

Ad Mols, voorzitter

admols@mijnthuispalestina.com

Penningmeester en vice-voorzitter

ahmadabdallah@mijnthuispalestina.com

 

Contact Stichting Mijn Thuis

 

Lieve Vrouweplein 6

5037 TS Tilburg

IBAN Nummer:

 

NL78INGB0006862918

 

tav. Stichting Mijn Thuis

onder vermelding van: Heroes

FOLLOW US

 

 

© Copyright. All Rights Reserved.